Офис масажът стремително навлиза в корпоративния живот

  Офис масажОсъзнаване на опасността от “офисния синдром”

Милиони офис работници по целия свят страдат от комплекс професионални заболявания, известни под името “офисен синдром”. Офисните работници са принудени дълго да стоят в една поза, гледайки в екрана на компютъра и изпълнявайки еднотипни движения, подложени на стрес. Поради това преди голяма част от тях страдат от болки в ръцете, раменете, врата и гърба.

Хроничната болка е най-честа причина за отсъствие  от работа и да провеждане  на домашно или болнично лечение. Статистиката сочи, че заболяванията на гръбначния стълб са причина за 380 000 дни временна нетрудоспособност, като в 1700 от случаите се стига до инвалидизация. Лекарите отчитат, че 70% от лицата, страдащи от болка в гърба са хора на възраст между 35 и 50 години, работещи в офис среда. Учените от медицинското училище на Харвард (Harvard medical School, Бостон, САЩ) са извели следната статистика: от 1470 изследвани офис сътрудници 63% се оплакват от болки в гърба или главоболие.

Ситуацията се задълбочава и от наслагването на психологическия проблем, свързан с високото ниво на стрес и липсата на положителни емоции. Постоянното напрежение на мускулите, нарушението на кръвообръщението и болките в китката на ръката са част от разпространения напоследък “синдром на компютърната мишка”. В началото болката се появява само по време на работа, но с течение на времето се появява и в състояние на покой, ставайки постепенно постоянен спътник на човека. Подобен проблем може да го лиши от работоспособност за няколко месеца, даже и години.

Един от най-успешните начин за профилактика и снижаване на стреса в работната среда е офис масажа. Запознайте се с офис масажа Офис масажът се извършва върху горната част на тялото – глава, шия, рамене, ръце и гръб, без да се използват масла. Продължителността му е между 15-20 минути, като се прилагат предимно релаксиращи процедури, без да се налага клиентът да се съблича. Работодателите споделят, че: офис масажите повишават работоспособността на служителите им; офис масажите помагат за повишаване на мотивацията и лоялността на персонала към компанията. Офисният масаж е един подарък за здравето, от който печелят както служителят, така и работодателят, защото щастлив служител означава успешен работодател.

Статията е написана от  Павлина Стаменова

Павлина  поддържа сайта  “Онлайн списание за масаж” . Може да видите списанието ето тук(кликни!). Също така, може да харесате и да следите фейсбук страницата на Онлайн списанието за масажи, като кликнете тук!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *