13 December, 2017

Подкаст

Епизод 1

Добре дошли в подкаста ФизиоБг. Това е първият подкаст, който създавам, за да ви представя гледната точка на един млад спортен физиотерапевт, който работи в България. Защо работа с атлети? Лесно ли се работи с тях? Познават ли треньорите възможностите на физиотерапевтите и още много други неща може да научите в този разговор.

Епизод 2

Във втория епизод на подкаста ФизиоБг си говоря с Богомил Джеджев. Боги е млад физиотерапевт, който работи във Варна. С него си говорим за домашната рехабилитация и физиотерапията изпълнена в домашни условия. Как може да помогне един физиотерапевт? Каква е ролята на семейството, както и конкретни примери от практиката и още много интересни неща.

Епизод 3

In our first Episode in English I talk about pain, physiotherapy and how to treat it in the 21st century with Taavi Metsma-  good friend and great physio form Estonia.

В  нашия първи епизод на английски език говорим за болката, физиотерапия и как да я третираме през 21 век, с Тави Метсма- добър приятел и великолепен физиотерапевт от Естония

 
Епизод 4

В четвъртия епизод на подкаста ФизиоБГ говорим за женски проблеми и представяме Физиотерапията на женско тазово дъно. Надя е физиотерапевт от София и е един от пионерите на съвременна Физиотерапия на тазово дъно в България. Този разговор е първия от няколкото, които ще проведем, за да популяризираме тази част от нашата професия.

 Епизод 5

 В петия епизод на подкаста ФизиоБГ искам да ви запозная с Джохана и Георги- физиотерапевти работещи в София. Те практикуват в големи болници в София в екип с известни лекари, които се занимават с хирургия на ръка като доц. д-р Маргарита Кътева.  В този подкаст ще разберете какво е Терапия на ръка и как тя може да помогне при контрактури в ръката. Ще научите повече подробности и за курса, който Джохана и Георги смятат да организират в България на тази тема, както и повече за бъдещите им планове. Подкастът се получи чудесно! Сигурен съм, че ще ви хареса!

Епизод 6

In the sixth episode of the PhysioBG podcast I have  a conversation with two experisnsed Shroth practitioners. Sanja talks about the sciense behind Shroth and Nicola talks more about the  method’s  principles, history and who can benefit from this conservative exercise therapy. The second part is in Bulgarian where I talk with Vesi and Vladi about the Shroth therapy in our country and what are they doing to make it more accesable to the people of our country.