Дали искаме масажист или масажистка да работи с нас е един от първите въпроси, пред които се изправяме, когато искаме да ни направят масаж.
Когато запазвате час в СПА център (примерно) , рецепционистът ще ви попита за пола на терапевта, който желаете да работи с вас :  дали да е мъж, или жена. В бранша в момента работят много повече жени отколкото мъже, а клиентите ( и мъже, и жени) предпочитат масажистки. Някои от причините, поради които клиентите предпочитат жени са:

  1. Хората се чувстват уязвими, когато са голи и желаят да се чувстват в безопасност.
  2. Жените вярват, че мъж масажист би оглеждал и оценявал телата им.
  3. Клиентите се тревожат като цяло, че масажът ще бъде “сексуализиран”, ако мъж го изпълнява. Мъжете се страхуват, че масажистът може да е гей… жените пък се страхуват, че вероятно не е!
  4. Много хетеросексуални мъже намират докосването от жена приятно,дори когато не е еротично, и по този начин по лесно релаксират и се отпускат.

Професионалистите занимаващи се с масаж са тренирани да уважат границите и личното пространство на клиентите си и задължително използват техники наречени “параван”, с който закриват тялото на клиента и откриват само зоните, които в момента обработват, затова и гореизброените причини не би трябвало да са проблем за всеки трезвомислещ интелигентен човек.
Тъй като мъжете масажисти като цяло не са популярни, когато клиентът не уточни пола на терапевта най-вероятно ще бъде записан при мъж.
Хора с повече стаж като клиенти на СПА центрове всъщност не ги е грижа дали с тях ще работи мъж или жена. Те се чувстват комфортно и се наслаждават на процедурата, тъй като за тях основният фактор е умението на професионалиста, който ги обгрижва, а не полът му.
Някои клиенти от тази конкретна категория всъщност предпочитат масажисти. Мъжът  често има повече сила от една жена, което може да е много полезно и приятно в дълбокотъканния масаж.

Мъжете-гей по правило се грижат за тялото, външният си вид, а и обичат да се глезят. Голяма част от тях също предпочитат мъже да ги докосват по същите причини, изброени по-горе, поради които хетеросексуалните мъже предпочитат да бъдат докосвани от жени.

За финал можем да обобщим по следния начин:

Дали предпочитате масажист или масажистка, това е ваше лично предпочитание. Това е вашият масаж, затова трябва да му се насладите напълно!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *