Местя тази статия в графата „Морално остарели“. Тя вече не отговаря на стандартите на писане, които имам. Поставете прочетеното тук под въпрос и го сравнете критично и с друга информация в биомедицинските сайтове. Оставям тази статия, за да ви покаже, че някога съм се интересувал от тези неща, но те вече не са част от практиката ми.

Какво представляват антицелулитните кремове. Те са едно от основите съвременни оръжия за борба с целулита в женския арсенал. Макар че формулите на различните марки продукти варират, целта е една и съща- да премахнат целулита от всяка част на тялото.

Антицелулитните кремове често са представяни като алтернатива на медицицински процедури, които се използват за премахването на целулита- лазер- терапия, вакуумна масажна терапия.

Целулитът придава на кожата вид, който доста хора намират за неприятен и непривлекателен. Понякога описван като „портокалова кожа”, целулитните депа придават на кожата неравен и в много тежки случаи изглеждат като бучки разположени под кожата. Целулитът се появява обикновенно в зоната на дупето и бедрата, но може да се появи и на ръцете.

Функцията на антицелулитните кремове е или да минимизира или да оттърве напълно тялото на клиента от целулита. Повечето формули изискват ежедневно нанасяне на крема по няколко пъти на ден. След време поне на теория антицелулитният крем би трябвало да отърве клиента от упорития целулит и да изглади и стегне кожата.

Макар че формулата на всеки крем е различна има някои съставки, които могат да бъдат намерени във всеки един от кремовете. Екстрактът от морска трева и зеленият чай често са сред тях. Не големи дози от винатим А. Аминокиселини, за които се твърди, че превръщат мазнината в енергия ( L- carnitine).

Сериозни дебати се водят по темата дали антицелулитните кремове са ефективна форма на лечение. Много от продуктите, които се продават днес съдържат съставки, които са полезни за кожата и притежават свойства, които могат да редуцират или премахнат целулитните клетки. Въпреки това не съществуват някакви общоприети доказателства, които или да подкрепят или да отхвърлят използването на антицелулитните кремове продавани на пазара днес.

Макар че не съществуват сериозни проучвания от независими източници, които да подкрепят ползата от антицелулитните кремове наблюденията на клиенти и потреблението или непотреблението на определени продукти подкрепя тезата, че за антицелулитните кремове има пазар и че те вършат част или всичко това, което твърдят, че вършат. За хората ползвали кремове и останали доволни от резултатите кремовете определено вършат работа, но отново резултатите варират при различните хора заради генетичен фактор, нива на стрес, начин на живот, спорт и хранене.

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *