dobro zdraveВ усилието да се помогне на работещите хора да подобрят тяхната физическа култура и добруване , българските физиотерапевти издадоха нова серия от здравни препоръки вторник, които препоръчват на Българите да станат от бюрата си, да напуснат офисите си и никога да не се върнат на работа. „Много Българи прекарват минимум 8 часа седейки и работейки в офисите си, но ние наблюдавахме значителни здравословни физически и умствени ползи в Българи, които внезапно- без никаква видима причина, се изправиха, излязоха от офиса и никога не се върнаха на работното си място“ каза българския физиотерапевт, учител, клиничен работник и изследовател, Анастас Станималков . Той обяснява, че хората ,които приложили тази практика в техния живот съобщават за подобряване на настроението , намаляване на стреса, което продължило през целия ден след напускането на работа, а при някои дори продължило през цялата седмица. „Окуражаваме Българите да експериментират с разтягане на крайниците си като се разходят айляшки из офиса преди да зарежат всичките си офис отговорности поне веднъж, ако може завинаги, за да видят, колко по-добре ще се почувстват. Хората, които направиха това, изглежда стават по-продуктивни, мотивирани и щастливи почти моментално. Аз и моите колеги-физиотерапевти, открихме, че наистина можеш наистина да раздвижиш кръвта в тялото си, като в комбинираш напускането на работа с демонстративно захвърляне на своята фирмена лична карта в служебния паркинг.“ Станималков добавя, че Българите могат да извлекат максимум позитивни ефекти като използват своята обедна почивка, за да си тръгнат, докато нищо около тях не напомня на стария им живот и той се превърне в блед спомен.

PS: Честит Първи Април от мен, Димитър Христев, автора на този блог и основателя на Физиотерапевт БГ. Не забравяйте, че работата трябва да носи и малко удоволствие, не само задължения.

Източник: http://www.theonion.com/articles/health-experts-recommend-standing-up-at-desk-leavi,37957/?utm_source=Twitter&utm_medium=SocialMarketing&utm_campaign=Pic%3A1%3ADefault&recirc=race-relations

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *