Една статия на английски, която ми хареса твърде много, затова реших да ви я представя, желая ви приятно четене! stranen masaj Давате ли бакшиш? Трябва ли да сте голи? Ако натиска не е достатъчно силен трябва ли да казвате нещо? Какво да правите, ако имате комплекси към тялото си? Ето ви отговорите на десет въпроса, които може би ви е срам да зададете.

 

1)      Трябва ли да оставям бакшиш? Ако ви правят масаж в спа център или хотел 15% до 20% от цената на масажа е стандартен бакшиш, ако сте доволни от услугата. От друга страна няма някакви сериозни норми и правила, когато става дума за масаж в медицински центрове. Някои масажисти и масажни асоции твърдят, че оставянето на бакшиш не е прието  в медицинска или клинична обстановка. Други казват, че бакшиша винаги е добре дошъл.   Ако не сте сигурен, не се плашете да питате  дали оставянето на бакшиш е нещо обичайно. Може да се обадите предварително, ако не желаете да питате лице в лице. Ако оставянето на бакшиш не е прието винаги може да покажете вашата благодарност като насочите приятели, членове на семейството или колеги към масажиста.

 

2)      Трябва ли да си свалям бельото? Много хора предпочитат да останат с бельо по време на масажа, докато други предпочитат да са напълно голи. От вас зависи. Ако проблемната ви зона е кръста, тазът и седалището, ингвиналният канал, тясното бельо може понякога да пречи на масажиста, но прашки при жените или слипове при мъжете би трябвало да свърши работа. В Северна Америка/ както и в България и Европа  БЕЛ.РЕД/ , ако свалите бельото си лицензирания масажист трябва да ви покрие с чаршаф или хавлия. Само зоните, които се масажират са непокрити.

 

3)      Ами ако осъзная, че съм олигавен? Много хора заспиват по време на масаж, но като се събудят забелязват, че лежат в локвичка слюнка на масажната маса. Това е много често срещано. Случва се честно когато масажирания човек лежи по корем на масажната маса. Не се притеснявайте да искате от масажиста си салфетка.

 

4)      Масажиста ще бъде ли там докато се събличам В Северна Америка/ и в България и Европа БЕЛ. РЕД./ масажиста ще напусне масажното помещение, за да можете да се съблечете и да легнете на кушетката, обикновено с лице надолу и ще сте завити от чаршаф. Не бързайте и не се тревожете, че масажиста ще влезне при вас, той или тя задължително ще почука и ще ви попита преди да влезне в масажното студио.

 

5)      Трябва ли да говоря по време на масаж? Макар че някои хора предпочитат да говорят по време на масаж, не се чувствайте задължени да заговаряте масажиста. Все пак легнали сте на масаж не сте на коктейл. Затворете очи и се отпуснете, както повечето хора правят. Дълбокотъканния масаж и спортния масаж са вид терапии, които изискват от вас да отговаряте на въпроси. Масажистът работи в дълбоките слоеве на мускулите и ще иска да е сигурен, че натиска не е неприятен. Трябва да кажете нещо ако:

 

 

6)      Ами ако получа ерекция? Някои мъже избягват масажа, защото се тревожат, че ще получат ерекция или  си записват масаж, но не могат да се отпуснат по време на масажа, заради това притеснение. Няма от какво да се притеснявате. Напълно нормално е да се случи да получите ерекция при несексуален терапевтичен масаж. Внимателните докосвания приложени по някоя зона на тялото ви активират парасипатикусовата ви нервна система и причинавяват частична или пълна ерекция. Вашият масажен терапевт/ мъж или жена/ разбира това и тактично ще го игнорира.

 

7)      Как да разбера, че съм в истински масажен кабинет Макар че вероятно си мислите, че студиата за „Еротични масажи“ си личат от далеч, понякога  е трудно да разбереш дали си имате работа с такова място. Ако ще пробвате ново място: клиника или спа, добра идея е да се обадите и да питате тези въпроси:

Лицензиран масажист не би стимулирал умишлено гениталиите или зърната ви по време на масаж.

 

8)      Натиска не е достатъчно силен, но не искам да обидя техниката на масажиста. Какво да правя? Комуникирайте си свободно с масажиста. Имайте предвид, че е мит, че масажът трябва да е болезнен, за да ефективен. Някои от най-ефективните видове масаж са нежни и нежни и не са силни или болезнен. В действителност, че болезнения масаж може да стегне още повече мускулите ви. Ето ви едно основно правили—от едно до десет , където при едно няма болка,  а при десет болката е нетърпима, натиска винаги трябва да е под седем.

 

9)      Аз съм чувствителен/ комплексиран/ относно определени зони на тялото ми и не искам масажиста да ме вижда. Какво да правя? Хората са комплексирани поради няколко причини. Някои о основните притеснения са:

Макар и чувствителни на тези теми, това никога не трябва да ви спира да търсите здравни грижи, независимо дали посещавате вашия лекар или масажист. Ако сте комплексиран към определена част на тялото си можете да помолите масажиста ви да избягва тази зона. Или може да си резервирате терапия, която се прави през дрехите като шиацу и тай масаж. При тези терапии не се използва олио ,така че може да сте напълно облечени по време на сесията. Може да донесете свои удобни дрехи, които да облечете. Просто запомнете да предоставите пълна и точна информация за вашето здравословно състояние във въпросника, за да е наясно с какво си има работа масажиста ви.

 

10)   Предпочитам жена да ме масажира. Мога ли да го изискам? Някои мъже не се чувстват комфортно, ако ги масажира мъж масажист. Може да се дължи на остарели социални или медийни стереотипи към професията или от страх, да не получат ерекция по време на масажа. Някои жени също предпочитат жени масажист, защото така се чувстват по- комфортно. Това не се отнася само за масажните терапии. Университета на  Мичиган провежда проучване и открива че 43 процента от жените предпочитат жена лекар да извърши колоноскопията. От тези  жени 87 процента казват, че могат да чакат повече от 30 дни, за час при лекар жена и 14 процента твърдят,че дори могат да платят повече. За жалост на мъжете, които са избрали да работят като масажисти, често са неподготвени за дискриминацията. Когато клиент изиска жена вместо мъж да ги масажира спа центровете спират да наемат мъже , независимо колко са умели в работата си. По тази причина вярваме, че е важно да предизвикате предрасъдаците си.Ето няколко съвета, които ще ви помогнат.

Източник : http://altmedicine.about.com/od/massage/a/massage_ques.htm

Comments

comments

One Response

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *