Един от колегите ми в университета- Кръстьо от повече от годинна не може да тренира активно заради периартрит на раменната става. Конкретните виновници са микротравми и възпаления на сухожилиятана на m. subscapularis et supraspinatus- тоест периартрит на рамото.
Споменах на него и на Робърт Воденичаров( друг мой колега- рехабилитатор), че искам да направя ново клипче за видеоканала ми. Те веднага се съгласиха и дойдоха сутринта събота на 11.01.2014, за да направим две клипчета. Представям ви първото клипче.
Все още ми е трудно да говоря пред камера, защото нямам сценарий, няма определена постановка. Просто пускаме камерката на телефона, с който снимам( дай боже да дойде времето да инвестирам и по-професионална техника) и започвам да говоря и да работя, а това хич не е лесна работа.
Видео клипът, който предстои да видите е аматьорски, но е направен с много желание. Ако не сте квалифициран и обучен да правите това, което ще видите тук ви съветвам просто да гледате и да попивате. Накрая на клипа поговорих малко интересни и важни за мен неща, мисля че ще са ви интересни и на вас. Споделяйте, абонирайте се , харесвайте и коментирайте в youtube и социалните мрежи, за да добие популярност малкото ми начинание.

Това видео е заснето с образоватлена, не е основание за диагноза или лечение!

Comments

comments

9 Responses

  1. Прекрасно клипче ! Много добре показано и подкрепено с думи ! За съжаление в малките градчета като нашето Твърдица нямаме възможност да ползваме тази прекрасна процедура . И аз съм с болки в раменната става , имам снимка в която рентгенолог посочва артрозни изменения в дясната раменна стана . Ограничени движения, болки …
    Пожелавам Ви успех в благородната професия!

    1. Наистина много ползотворно ! Благословения и успех в благородната Ви професия !

  2. Много навременен урок.Помагам си колкото мога по указанията и облекчавам болката.Нужни сте.Благодаря.

  3. Браво !!!
    Много полезно видео. Започвам да лекувам баща си, дано не се наложи изкуствена става.

  4. Възможно ли е пълно възстановяване на това заболяване след физиотерапия?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *