Всяка една съвременна професионална козметична линия, която предлага грижи за лице е разработила и специфичен масаж, при който в определена последователност се нанасят продуктите на лицето и деколтето на клиента. С тази статия няма да описваме нещо такова, защото добрите професионални линии са достъпни само за козметици и дерматолози. А и защото с масажа, който ще опишем тук не целим толкова козметичен ефект, колкото релаксиране и възстановяване.

Масажните техники, които ще инкорпорираме тук са предназначени за любители и са специално подбрани, за да ограничат всякакви възможни усложнения, които похвати от професионален масаж и неправилното използването на професионални продукти за лице и тяло могат да причинят.

Преди да започнем със самите техники, които може да ползвате върху себе си или върху друг ще споменем, че при всякакви възпаления, акне, екземи открити рани масаж не трябва да се прави. Масажиращият, ако не е дерматолог, професионален козметик или масажист не трябва да използва етерични масла за масажа НЕЗАВИСИМО КАКВО Е ПРОЧЕЛ в книги или Интернет. Възможна е непоносимост и алергична реакция към етерични масла. Ако сте бременна или ще масажирате жена в напреднала бременност отново не се препоръчва използването на етерични масла. Масажът на лице нормално продължава между 10 и 20 минути. Не предозирайте, защото мускулите на лицето няма да приемат добре продължително дрaзнене.

Използваните похвати са от шведски масаж, акупресура, и лимфо-дренажен масаж. Консултирайте се с вашия лекар, ако имате някакви съмнения за здравословното си състояние ПРЕДИ да си направите този или всеки друг масаж. Вие сами носите отговорност за вашето здраве и за здравето на човека с който ще работите, ако не сте взели нещо под внимание.

Използвайте чисти натурални базови масла добити чрез метода на студено пресоване БЕЗ ПАРАФИН В ТЯХ.

Стъпка 1

Измийте ръцете си добре и ги подсушете. Лицето трябва да е чисто и без грим. Погладете и след това приложете лек натиск последователно по и под веждите от носа към слепоочията. Движете ръцете си симетрично, бавно и внимателно. Избягвайте резки и стряскащи движения или силен натиск.

Стъпка 2

Нанесете масажно масло на върха на пръстите. Като използвате внимателно плътни движения разтрийте с палците челото на модела като се движите от центъра към слепоочията. Разделете челото на зони, за да ви е по-лесно. Като стигнете до косата се върнете повторете масажа на челото с върха на пръстите си като използвате кръгови движения. Стремете се когато масажирате да не дърпате кожата надолу, гравитацията достатъчно товари тъканите, за да и помагаме!

Стъпка 3

Отново нанесете масло на пръстите си. Погладете челюстта и и бузите. Започнете да масажирате челюстните мускули с въртеливи движения и постепенно се придвижвайте към върха на брадичката. След като стигнете до него се върнете обратно по същия път с поглаждане.

Стъпка 4

Погладете отново бузите и скулите, за да разнесете маслото, разтрийте скулите и носа като се движите от носа към слепоочията. Повторете отново с въртеливи движения. Не трябва да дърпате и опъвате кожата. Разтрийте бузите с въртеливи движения, след това леко пощипете кожата с бързи движения без да си причинявате болка. Погладете от центъра към периферията, за да успокоите.

Стъпка 5

Приложете лек натиск в зоната на веждите и под тях за около 30 секунди, разтрийте затворените си очи с нежен и внимателен натиск. Поемете дълбоко дъх, пожелайте си нещо хубаво и се усмихнете.

След този масаж, ако сте го изпълнили добре, ще се чувствате отпочинали и заредени с енергия, а кожата на лицето ще е тонизирана и обновена.

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *