Чухте ли за Петицията, колеги? Прочетохте ли я вече? Знаете ли защо трябва да я подпишете, ако сте кинезитерапевт, рехабилитатор, мед. рехабилитатор и ерготерапевт или студент, който учи някоя от тези специалности? Ще ви дам няколко причини защо имаме нужда от Автономност!

  1.  Това е в интерес на пациентите! Тя ще даде до по-широк достъп до рехабилитационни услуги за нуждаещите се.
  2. Автономната практика ще изведе рехабилитацията извършвана „на черно“ на светло. Това е голяма ниша, която повечето рехабилитационни специалисти са заели, защото има огромно търсене за индивидуален подход и персонална грижа от подготвени рехабилитатори и кинезитерапевти. Такава не може да бъде осигурена адекватно в съвременните условия на нашата Здравна система.
  3. Тази промяна ще повиши духа и морала в нашето съсловие. Ще доведе до по-голяма амбиция за професионално израстване, обучение, квалификация и придобиване на по-висок ценз.
  4.  Ще създаде конкурентна среда от автономни и високо квалифицирани специалисти, което ще пресуши извора, от който черпят шарлатани и неподговени кадри. Това ще повиши реномето на нашето Съсловие!
  5. Връщането на специалността като основен фактор в лечението и профилактиката на множество заболявания.
  6. По-добра комуникация между различните звена участващи в комплексното лечение на пациентите ни.

Прочете повече за Петицията, която стартирахме преди известно време  тук, колеги и приятели. След това подпишете и разпространете, защото повече подписи, значat по-голям шанс Автономната практика да се случи в България.

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *