Подкаст Физио БГ е безплатен ресурс, който ще ви даде възможност да чуете водещи български специалисти, които говорят за физиотерапия, профилактика, рехабилитация, здраве и превенция

Подкаст

 

Епизод 11

Христо Станчев, Богомил Джеджев и Димитър Христев си говорят за възстановяване след инсулт!

Епизод 10

Не мога да приема апатията и недоверието сред възрастните хора, когато става дума за упражнения с тежести и друго съпротивление за превенция на остеопороза и саркопения. В този подкаст ще чуете моите мисли по въпроса.

Епизод 9

В този епизод на подкаста ФизиоБГ ще чуете какво има да каже Георги Петлешков за различните средства, които може да се използват при рехабилитация на параплегия. Ще чуете наистина много интересни и провокативни неща.

 
 
Епизод 8
 
В този подкаст Богомил, който е сертифициран Мълиган терапевт ще се опита да ни запознае на човешки език с историята, принципите и неврофизиологията на концепцията Мълиган, както и защо смята, че всеки физиотерапевт трябва да може да я прилага.
Тук може да последвате обещания линк, за да разгледате много безплатно съдържание свързано с този метод: https://www.facebook.com/mulligandk/
Чуйте подкаста и в youtube.com: https://www.youtube.com/watch?v=ykgs9bXxZuo&feature=youtu.be
 
Епизод 7
 
 

В този разговор ще добиете представа какво е Остеопатия. Имам удоволствието да разговарям с Иван Георгиев магистър- остеопат, който е завършил университетското си образование във Великобритания. Ще разберете какво е Остеопатия и с какво се различава от Хиропрактиката и Физиотерапията. Също така ще научите как минава прегледа и с какви пациенти се занимава и много други интересни неща… изслушайте подкаста до край! 🙂

 

Епизод 6

In the sixth episode of the PhysioBG podcast I have  a conversation with two experienced Shroth practitioners. Sanja talks about the science behind Shroth and Nicola talks more about the  method’s principles, history and who can benefit from this conservative exercise therapy. The second part is in Bulgarian where I talk with Vesi and Vladi about the Shroth therapy in our country and what are they doing to make it more accessible to the people of our country.
 
Епизод 5

 В петия епизод на подкаста ФизиоБГ искам да ви запозная с Джохана и Георги- физиотерапевти работещи в София. Те практикуват в големи болници в София в екип с известни лекари, които се занимават с хирургия на ръка като доц. д-р Маргарита Кътева.  В този подкаст ще разберете какво е Терапия на ръка и как тя може да помогне при контрактури в ръката. Ще научите повече подробности и за курса, който Джохана и Георги смятат да организират в България на тази тема, както и повече за бъдещите им планове. Подкастът се получи чудесно! Сигурен съм, че ще ви хареса!

 
Епизод 4

В четвъртия епизод на подкаста ФизиоБГ говорим за женски проблеми и представяме Физиотерапията на женско тазово дъно. Надя е физиотерапевт от София и е един от пионерите на съвременна Физиотерапия на тазово дъно в България. Този разговор е първия от няколкото, които ще проведем, за да популяризираме тази част от нашата професия.

Епизод 3

In our first Episode in English I talk about pain, physiotherapy and how to treat it in the 21st century with Taavi Metsma-  good friend and great physio form Estonia.

В  нашия първи епизод на английски език говорим за болката, физиотерапия и как да я третираме през 21 век, с Тави Метсма- добър приятел и великолепен физиотерапевт от Естония.

Епизод 2

Във втория епизод на подкаста ФизиоБг си говоря с Богомил Джеджев. Боги е млад физиотерапевт, който работи във Варна. С него си говорим за домашната рехабилитация и физиотерапията изпълнена в домашни условия. Как може да помогне един физиотерапевт? Каква е ролята на семейството, както и конкретни примери от практиката и още много интересни неща.

Епизод 1

Добре дошли в подкаста ФизиоБг. Това е първият подкаст, който създавам, за да ви представя гледната точка на един млад спортен физиотерапевт, който работи в България. Защо работа с атлети? Лесно ли се работи с тях? Познават ли треньорите възможностите на физиотерапевтите и още много други неща може да научите в този разговор.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
https://archive.org/details/audio_2020_12_03_23_16_38