Направих си труда да преведа това видео, създадено от колегите от Малта, в което ясно и точно се казва кои са Физиотерапевтите, какво правят,  къде работят,  как могат да помогнат, къде се обучават. Правя го, за да покажа  защото имаме нужда от ФИЗИОТЕРАПЕВТИ,  а не от рехабилитатори, кинезитерапевти и всякакви други реплики на оригинала. Българските пациенти и Българските лекари и КОЛЕГИТЕ В БЪЛГАРИЯ трябва да разберат, че ФИЗИОТЕРАПИЯ НА СВЕТОВНО НИВО СЕ ПРАКТИКУВА ОТ  ЕДНА ПРОФЕСИЯ- ФИЗИОТЕРАПЕВТ. ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е КОМПРОМИС, КОЙТО  СПОРЕД МЕН НЯМА МЯСТО В БЪЛГАРИЯ!

 

physio

“ Физиотерапевтите са експерти в развиването и поддържането на способността на хората да се движат и функционират през живота си. С отлично разбиране, затова как тялото се движи и какво го спира да се движи добре, те насърчават уелнес, мобилност и независимост!

 

Физиотерапевтите лекуват и предотвратяват много проблеми, причинени от болка, заболяване, инвалидност или болест, свързани със спорт или работата наранявания, напреднала възраст и дълги периоди на обездвижване.

Физиотерапевтите работят с хора, които са засегнати от широка обхват от състояния и симптоми, например:

Те работят в различни работни места включително:

Те използват техните умения, за да третират причините за болка и ограничения в движението  и функцията.

Те използват много терапевтични подходи, за да подпомогнат пациентите да възвърнат своята мобилност и да увеличат потенциала си.

Те насърчават здравословния начин на живот и упражненията.

Те лекуват всеки пациент като индивид и внимателно правят оценка, за да идентифицират нуждите му.

Те лекуват спортни наранявания и насърчават здравословни и безопасни дейности.

Работят с деца с проблеми с координацията, баланса и други двигателни проблеми, за да подобрят и повишат тяхната независимост.

За да постигнат всичко това, Физиотерапевтите се обучават няколко години, през които получават пълно знание за системите на човешкото тялото и уменията да лекуват широк спектър от проблеми. Това образование обикновено е на университетско  ниво, което предоставя ПЪЛНО ПРОФЕСИОНАЛНО РАЗПОЗНАВАНЕ И ИМ ПОЗВОЛЯВА ДА ПРАКТИКУВАТ НЕЗАВИСИМО!

Световния ден на физиотерапевтите е 8 септември всяка година и е възможност за Физиотерапевтите по целия свят да привлекат внимание към жизнено важната роля, която тяхната професия играе в това, да прави и поддържа хората добре, мобилни и независими!

Денят беше избран през 1996 година от Световната конфедерация за Физикална терапия. Това е Професионото тяло, което представя над 300 000 физиотерапевти от 101 държави на световно ниво.

Физиотерапията прави разликата!“

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *