Здравейте, приятели на Физиотерапевт БГ. Аз съм  Димитър Христев, човекът който създаде фирмата Физиотерапевт БГ ЕООД, видеоканала RehabilitationPlovdiv, подксата ФизиоБГ и този сайт. Аз  списвам блог-статиите, които четете тук. Всичко това е продукт на моите усилия и на желанието на мои близки приятели, да ми помогнат да заснемем клип или да редактираме статия.

Без тях тези ресурси в блога и видеоканала, които са на разположение на всеки говорещ български език, нямаше да са това, което са в момента. Въпреки помощта от приятели, гледната точка на това, което четете и гледате е основно моята.

 Ресурсите, които публикувам и снимам,  имат за цел да дадът лесно и разбираемо знание и идеи на хората, които ги  използват. Да популяризират профилактиката, умерените натоварвания, ергономията по време на труд. Да  направят разпознаваема  професията Физиотерапия ( всички специалисти независимо от това какво формално образование са имали в колеж или университет), да се насърчи използването на  „водена от научни доказателства“ практика сред хората, предоставящи услуги асоциирани с Физиотерапията- независимо как се наричат.

Това е задача твърде голяма за един човек, но аз не мисля, че съм сам.

Убеден съм, че има хора, които милеят за здравето на клиентите/ пациентите си и за бъдещето на професията. Също така съм сигурен, че има и хора, които не са специалисти по Физиотеапия, но са с  гледна точка, ентусиазъм и информация, която трябва да се чуе/прочете.

Преди известно време написах блог статия, в която изказах подобни убеждения, но не направих нищо повече по въпроса. Сега го правя! Убеден съм, че моята гледна точка  и знания не стигат, за да постигнем нещата, които изброих. Не съм утопист- реалист съм и затова не предлагам нищо, което не съм убеден, че не можем да постигнем, ако преследваме тези цели заедно.

Ако сте специалистлист занимаващ се с физиотерапия, различни мануални модалности, треньор и т.н. и желаете да бъдете гост-автор, с радост ще публикувам вашата статия. Към нея ще има и снимка(ако предоставите такава), кратко резюме кой сте, какви идеи и убеждения имате и информация, с която да помогнем на хора да ви намерят: електронна поща, фейсбук страница и/или блог/уебсайт.

Ще е удоволствие за мен да публикувам блог статии на хора (  пациенти/ клиенти/потребители), които имат идеи и препоръки, с които иска да предизвикат обществена дискусия. Споделяйки вашите мисли и идеи,  може да предизвикате   положителни промени в работата на специалистите и народопсихологията на пациентите/ клиентите.

Освен блога, за свежи идеи и гости  е отворен и видеоканала RehabilitationPlovdiv. Идеите ви могат и ще бъдат заснети, ако отговарят на условията!

Важни   е информацията, която публикувам от ваше име  да е:

– полезна

– образователна

– креативна

– свързана с рехабилитацията или  тренирането на човек

-обогатяваща знанията и разбирането на специалисти и граждани желаещи неформално да се образоват в различни клинични и предклинични дисциплини.

– предизвикваща обществен дебат по темите изброените по-горе

– ако е възможно да обогати и добави нови идеи и теми към изброените по-горе

– да водят постепенно към една водена от доказателства Физиотерапия

– да не нарушава законите на Република България, нито да накърнява достойнството на граждани на Република България

– да повиши общото познание, разбиране  и уважение на българските граждани и други медицински специалисти, към това  какво точно правят специалистите избрали благородната професия“ Физиотерапевт“

Тези изброените точки са отворени за редакция  и дописване.

Лиценз и допълнителни условия

Статиите, които се публикуват са обект на лиценза Creative Commons. С желанието си да публикувате тези статии вие автоматично се съгласявате на условията на този лиценз. При желание  на автора, ако само той е участвал в написване на статията, тя може да се свали и да се публикува в негов блог или уебсайт, но там трябва да се посочи, че тя оригинално е била публикувана  като блог  статия в уебсайта https://physiobg.com. Нежелателно е дублирано съдържание на статии в различни блогове без да е посочено под статията, че тя оригинално е била публикувана в уебсайта https://physiobg.com. Статиите, които биват публикувани от гост авторите могат и ще бъдат редактирани, ако са необективни или не отговарят на изискванията  поставени по-горе- НЕ ЦЕНЗУРИРАНИ.

Редакцията се извършва със знаниeто и активната консултация от страна на автор, редактор и собственик на уебсайта https://physiobg.com . Ако  гост автора не е доволен от редакцията, статията няма да се публикува. Ако собственика на уебсайта https://physiobg.com и/или редактора на статията не са доволни от съдържанието или качеството на написаното , статията няма да се публикува.

Собственикът на уебсайта https://physiobg.com си запазва правото да свали едностранно статия при неетично отношение от страна на гост автора.

Освен гост-автор можете да бъдете и редактор. Статии има много, а качественото редактиране е нещо много ценно.

Статии, идеи за статии, идеи за видео клипове, мнения, градивни критики и препоръки, може да изпращатe на електронна поща: admin@physiobg.com или като съобщения и прикачени файлове- архиви на фейсбук страницaта ни Физиотерапевт БГ ЕООД (кликни тук!)

One Response

  1. Здравейте колега, иска ми се да се запознаем и да работим заедно ако имаш желание за създаване и разпространяване на най различни полезни статии. Аз съм в България от една година и бавно започвам да свиквам с живота тук, след отсъствие от 18 години. Учил съм кинезитерапия, работил съм като масажист и рехабилитатор в САЩ, завърших магистърска степен за Остеопатия в Лондон и сега се опитвам да покажа и да образовам българина за това какво представлява и за какво е полезна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *