Дали искаме масажист или масажистка да работи с нас е един от първите въпроси, пред които се изправяме, когато искаме да ни направят масаж.

Когато запазвате час в СПА център (примерно) , рецепционистът ще ви попита за пола на терапевта, който желаете да работи с вас :  дали да е мъж, или жена. В бранша в момента работят много повече жени отколкото мъже, а клиентите ( и мъже, и жени) предпочитат масажистки. Някои от причините, поради които клиентите предпочитат жени са:

  1. Хората се чувстват уязвими, когато са голи и желаят да се чувстват в безопасност.
  2. Жените вярват, че мъж масажист би оглеждал и оценявал телата им.
  3. Клиентите се тревожат като цяло, че масажът ще бъде “сексуализиран”, ако мъж го изпълнява. Мъжете се страхуват, че масажистът може да е гей… жените пък се страхуват, че вероятно не е!
  4. Много хетеросексуални мъже намират докосването от жена приятно,дори когато не е еротично и по този начин по лесно релаксират и се отпускат.

Професионалистите занимаващи се с масаж са тренирани да уважат границите и личното пространство на клиентите си и задължително използват техники наречени “параван”, с който закриват тялото на клиента и откриват само зоните, които в момента обработват, затова и гореизброените причини не би трябвало да са проблем за всеки трезвомислещ интелигентен човек.масажист
Тъй като мъж масажист като цяло не са популярен избор, когато клиентът не уточни пола на терапевта най-вероятно ще бъде записан при мъж.

Хора с повече стаж като клиенти на СПА центрове всъщност не ги е грижа дали с тях ще работи мъж или жена. Те се чувстват комфортно и се наслаждават на процедурата, тъй като за тях основният фактор е умението на професионалиста, който ги обгрижва, а не полът му.
Някои клиенти от тази конкретна категория всъщност предпочитат масажисти. Мъжът  често има повече сила от една жена, което може да е много полезно и приятно в дълбокотъканния масаж.


Мъжете гей по правило се грижат за тялото, външният си вид, а и обичат да се глезят. Голяма част от тях също предпочитат мъже да ги докосват по същите причини, изброени по-горе, поради които хетеросексуалните мъже предпочитат да бъдат докосвани от жени.


Във всеки случай, когато ходите на масаж независимо от вашите предпочитания, трябва да уважавате дойстойнството на човека, който ще ви предоставя услугата- класически масаж, спортен масаж, релаксиращ масаж или друга терапия.


Добре е да не отивате с нагласата, че ще ви правят процедура. Този термин е студен, конвейрен, механизиран и лишен от всякаква индивидуалност. Невъзможно е масажът да се стандартизира, както е невъзможно да се раждаме всички с еднаква външност и възможности и осъзнаването на този факт ще ви помогне да имате разумни очаквания, които трудно могат да бъдат излъгани! По тази причина е и правилно да намареим своите масажисти.


Няма незаменими хора, във всеки един момент най-добрият човек в дадена сфера вече ще е неспособен да предлага умението, продукта или услугата, която ни е нужна. Хубавоето, е че човек е адаптивен и лесно може да свикне с новото. Също с годините осъзнаваме, че идеята за единствен и незаменим човек звучи чудесно по филмите, но предвид милиардите хора, които живеят на нашата планета, времето никога няма да ни стигне, за да проверим дали наистина някой е толкова специален, че да кажем- „Няма втори/втора като него!“

За финал можем да обобщим по следния начин:

Дали предпочитате масажист или масажистка, това е ваше лично предпочитание. Това е вашият масаж, затова трябва да му се насладите напълно!

 

Винаги търсете консултацията на здравен специалист. Тази публикация не замества такава консултация.
Ако считате, че работа ни е полезна последвайте фейсбук страницата Физиотерапевт БГ ЕООД и споделете това съдържание, за да стигне до повече хора!
___________________________________________
При въпроси или за записване на часове 0898663479 за град Пловдив, ул. Тодор Александров 7, Физиотерапевт БГ ЕООД
webpage: https://physiobg.com/
YouTube: #RehabilitationPlovdiv
Instagram: fizioterapevtbg_eood
‍Facebook: Физиотерапевт БГ ЕООД

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *