Някога чували ли сте за пудовки? Аз съм чувал, но никога не бях опитвал да тренирам с тях.

Untitled8

Винаги съм бил фен на свободните тежести и макар че не съм от хората, които спят в залата тренирането и опитването на разни неща ми носи удоволствие.

Вчера, на 30.11.2013 ми се отдаде възможността да потренирам с пудовки и съм много доволен от преживяването. Присъствах на семинар организиран от WOW Sport , гр. Пловдив и основателя на спортен клуб Пионер, гр. София- Юри Атанасов.

Спортът, който Юри практикува на високо ниво се нарича „Гиревой“. Той е сертифициран треньор и активен състезател. Човекът ми направи много добро впечатление- много ерудиран, знаещ и можещ.  За няколкото часа, в които имах възможностт да тренирам под неговото ръководство оцених ценността и нуждата от професията „кондиционален треньор“.

Това е професия,с която рехабилитаторите могат активно да си партнират и да помогнат на повече хора да са здрави, чрез движение.

Нека да кажа няколко думи и за Гиревой спорт. Създаден в Русия, практикуващите този спорт са синтезирали цялата си спортна подготовка в няколко упражнения и движения, с които тренират цялото тяло. С тях трениращият изгражда експлозивност, гъвкава мускулатура на долни крайници, раменен пояс, силен и мобилен лумбален дял, здрава коремна и гръдна мускулатура.Чрез използване на инерционния момент гиревой упражненията са не само засилващи, в тях има сериозно кардио натоварване.

Това, което ми направи впечатление от базовите неща, което ни показа Юри:

 

Хареса ми работата с пудовки и принципите на Гиревой спорт. Беше нещо различно, обогати ме и технически, защото през живота си не бях барал пудовка. Също така и ме научи на смирение. Университетът и книжките, които чета не са всичко. По белия свят има хора, упражнения, методики, с които мога да работя, за да съм по-добър и да помагам по ефективно и бързо в бъдещото ми поприще като рехабилитатор.  Може би някога в някой случай ще ми помогнат. Радвам се че отидох на този семинар, радвам се че добих бегла представа що е то Гиревой спорт и добър кондиционален треньор.

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *